شماره های تماس (021) 26 70 20 70
(021) 26 70 37 70
ساعت کاری مطب شنبه، یکشنبه، سه شنبه، چهارشنبه 08:00 الی 17:00
پنجشنبه ها 08:00 الی 12:00
آدرس مطب تهران، خیابان شریعتی، ،بین میرداماد وظفر
روبروی ایستگاه متروشریعتی،خیابان زیبا،پلاک60،طبقه دوم

در کنار تمامی حساسیت هایی که از آن صحبت کرده ایم. حساسیت به آجیل ها نیز وجود دارد. یکی از اصلی ترین خوراکی ها در ایام عید نوروز و در طول روزمره استفاده از انواع آجیل ها است. آجیل ها که شامل پسته، بادام، گردو، فندق و غیره هستند . ممکن است در کودکان و بززگسالان ایجاد حساسیت کرده و آنها را با مشکلاتی همراه سازد. حساسیت به آجیل درختی می تواند بسیار خفیف باشد و با علائمی مانند خارش بدن خارش گلو و آبریزش بینی همراه شود، اما در برخی از افراد این حساسیت جدی تر و خطرناک تر بوده و با علائم بسیار هشدار دهنده ای برو می کند، که کنترل آن تنها از طریق متخصص آلرژی مقدور خواهد بود. ممکن است تنها به یک نوع آجیل حساسیت داشته باشید و یا به تمامی انواع آن حساسیت نشان دهید. اما باید بدانید که تشخیص علت و درمان آن در وهله اول حائز اهمیت است با مراجعه به متخصص آلرژی می تواند علت و راهکار های کنترل و درمان آن را در نظر بگیرید.

حساسیت به آجیل

نشانه های حساسیت به آجیل

علائم و نشانه های حساسیت به آجیل و مغزها در افراد مختلف متفاوت است ممکن است این حساسیت در چند دقیقه ایجاد و حدود نیم ساعت طول بکشد این علائم عبارتند:

  • دردهای شکمی مثل دل درد و یا ناراحتی معده
  • حالت تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • خارش پوست، چشم، دست، پا، گلو، دهان، و یا سایر نقاط بدن
  • داشتن تنگی نفس و مشکلات تنفسی
  • خس خس کردن سینه
  • آبریزش بینی و گرفتگی آن
  • شوک آنافیلاکسی

حساسیت به آجیل در کودکان

همان طور که اشاره شد حساسیت به آجیل ها در کودکان وجود دارد شایع ترین علائم حساسیت آجیل در کودکان شامل موارد زیر است در صورت مشاهده هر یک از علائم به متخصص آلرژی مراجعه نمایید:

  • اسهال
  • ایجاد مشکل در فرآیند بلع نوزاد
  • تنگی نفس و یا احتقان ناحیه بینی کودک
  • گرفتگی و درد های شکمی کودک
  • خارش پوست، گلو و چشم‌ها و نقاط دیگر

آجیل های آلرژی را کدام اند؟

در میان تمامی آجیل ها برخی از آنها آلرژی زا تر هستند، مثلاً پسته گردو بادام و بادام زمینی جزو آجیل هایی هستند که در صورت مصرف ممکن است فرد را با علائمی از حساسیت همراه نماید آلرژی به بادام زمینی که با خارش و تورم پوست همراه از جزو شایع‌ترین نوع حساسیت به مغز ها می باشد.

بادام زمینی که از دیرباز جزو شایع ترین غذاهای آلرژی زا بوده است، ممکن است به صورت خواسته و ناخواسته مورد مصرف قرار بگیرد. فردی که به آجیل و بادام زمینی حساسیت دارد دچار ضعف سیستم ایمنی در برابر این ماده های غذایی است و بدن او با ایجاد علائم گوناگون موقعیت خطر را نشان می دهد. اگر فرد مبتلا به حساسیت آجیلی باشد سیستم ایمنی این دسته از مواد غذایی را مضر و مهاجم شناسایی کرده و برای مقابله با آن با علائم آلرژیک همراه می شود. مصرف مقدار اندکی از آجیل و بادام زمینی می تواند تحریکات پوستی تورم و آبریزش بینی آبریزش چشم و خارش شدید پوست را به همراه داشته باشد. با ورود مقدار کمی آجیل به بدن افراد حساس مواد شیمیایی خاصی مانند هیستامین با مقادیر زیاد در بدن آن ها آزاد می شود. اگر بعد از مصرف آجیل ها دچار علائمی مانند :

  • خس خس سینه
  • مشکلات تنفسی
  • سرفه کردن
  • عطسه کردن گرفتگی گلو
  • گرفتگی صدا
  • معده درد
  • استفراغ
  • اسهال
  • خارش چشم
  • آبریزش چشم
  • تورم در بدن
  • افت فشار خون
  • سرگیجه یا غش کردن

شدید حتماً به اورژانس مراجعه و از یک متخصص آسم آلرژی مشاوره دریافت نمایید. در نظر داشته باشید که بهترین روش برای مقابله با آلرژی آجیلی عدم مصرف آن و جلوگیری از خوردن آن می باشد. در زمان مصرف خوراکی و مواد غذایی به برچسب روی آنها دقت کنید، که مواد حساسیت زایی که به آن آلرژی دارید در آن وجود نداشته باشد. در این صورت از ورود آجیل به صورت ناخواسته به بدن خود جلوگیری می کنیم، برخی از مواد غذایی مانند کلوچه و کیک ها دارای مقدار مشخصی از آجیل ها هستند. همچنین ممکن است بستنی و آبنبات های تولید شود که دارای آجیل ها هستند، در برخی از صبحانه نیز از انواع بادام زمینی کمک گرفته می‌شود که ممکن است با مصرف آن دچار علائم آلرژی شوید. همیشه مراقب باشید که برچسب مواد غذایی را بخوانید و از تغییرات احتمالی محصولات آگاه باشید.

پاسخ

تماس سریع