شماره های تماس (021) 26 70 20 70
(021) 26 70 37 70
ساعت کاری مطب شنبه الی پنجشنبه بجز یکشنبه ها۱۵:۰۰ الی ۲۱:۰۰
پنجشنبه ها ۱۲:۰۰ الی ۱۸:۰۰
آدرس مطب تهران، خیابان شریعتی، ،بین میرداماد وظفر
روبروی ایستگاه متروشریعتی،خیابان زیبا،پلاک60،طبقه دوم

واکسن آلرژی

واکسن آلرژِی راهکاری نسبتا جدید برای برطرف کردن مشکلات دائمی مربوط به آلرژی های مختلف است. در واقع با تزریق واکسن آلرژی می توان در برابر انواع آلرژی ها محافظت کرد. این واکسن برای افراد مختلف با توجه به نوع آلرژی شان و شرایط ایمنی هر فرد تفاوت دارد. در ادامه این مقاله با واکسن آلرژی بیشتر آشنا می شویم. 

Contents

آشنایی با واکسن آلرژی

نام دیگر این روش درمانی، ایمونوتراپی آلرژی است که در واقع نوعی درمان برای سیستم ایمنی بدن است. در میان شیوه های مختلف درمان آلرژی روش ها و راهکارهای قطعی، ایمونوتراپی تضمین بیشتری دارد. واکسن آلرژی امکان پیشگیری از بروز حساسیت به آلرژی های مختلف را دارد. این موضوع باعث می شود بسیاری از افرادی که همواره با آلرژی های مختلف دست به گریبان هستند با تزریق واکسن از مشکلات ناشی از حساسیت ها رهایی یابند. 

در اغلب موارد انجام اقدامات پیشگیرانه بسیار موثرتر از درمان است. آلرژی به فصول مختلف، گیاهان، جانوران، محیط ها و دیگر مسائل حساسیت زا برای برخی افراد مشکل ساز است و بعضا ممکن است منجر به بیماری ها سخت شود. با تشخیص بهترین متخصص آلرژی در تهران ، هر فرد می تواند ایمونولوژی مربوط به خود را داشته باشد.

در ادامه توصیه می شود درصورتی که آلرژی دارید حتما ویدیو زیر را از فوق تخصص آسم و آلرژی مشاهده نمایید.

00:42
truncate dir-rtl

اگر آلرژی دارید، این فیلم را حتماً ببینید!!!

انواع واکسن آلرژی

ایمونوتراپی آلرژی معمولا به دو حالت است.

زیرجلدی

تزریق زیرجلدی واکسن آلرژِی از مرسوم ترین روش های ایمونوتراپی است که از گذشته رایج بوده است. در این شیوه درمانی از عصاره آلرژن های مختلف که افراد به آن حساسیت دارند استفاده می کنند. تزریق زیرجلدی واکسن آلرژی به صورت دوره ای و با توجه به نوع آلرژن، میزان حساسیت و بهبود فرد از واکسن انجام می گیرد. در روند ایمونوتراپی زیر جلدی به طور معمول دو مرحله در نظر گرفته می شود:

  • تزریق برای رسیدن به دوز مطلوب: این مرحله باید کاملا توسط متخصص بررسی شود. مطابق تشخیص پزشک و با توجه به نوع آلرژن شما، تزریق به صورت دوهفته ای یک مرتبه انجام می شود تا بدن به ایمنی مدنظر برسد. عموما این روند تا 6 ماه طول می کشد.
  • نگهداری از حالت مطلوب: پس از طی کردن دوره ایمنی سازی بدن، بایستی این سطح ایمنی نسبت به آلرژی ها را نگهداری کنید. نتیجتا متخصص آلرژی برای شما ماهانه یا دو ماه یکبار واکسن را تزریق می کند. گفته می شود دوز تزریق در مرحله نگهداری می تواند با دفعه قبل متفاوت باشد. 
تزریق زیرجلدی

زیرزبانی

روش ابداعی نسبتا جدیدی که در دیگر روش های درمانی نیز استفاده می شود، مصرف داروها به صورت زیرزبانی است. به این واکسن زیر زبانی SLIT نیز می گویند. با واکسن آلرژی زیرزبانی عصاره آلرژن های مختلف را به صورت خوراکی مصرف می کنند. واکسن زیر زبانی را در بازه های زمانی مختلف و طبق تشخیص متخصص با توجه به نیاز بیمار استفاده می کنند. این روش ایمونوتراپی نیز مانند زیرجلدی نیازمند دو فاز است. یک فاز واکسن زیرزبانی برای رسیدن به دوز مطلوب و واکنش مناسب بدن به آلرژن؛ فاز بعدی برای نگهداری از ایمنی ایجاد شده در بدن که به صورت ماهیانه انجام می شود. 
در ادامه به آلرژن هایی که برای آنها واکسن آلرژی موجود است می پردازیم:

  • گرده های فصلی 
  • گیاهان مختلف
  • جانوران و حشرات موذی
  • نیش جانوران مختلف
  • هاگ قارچ و کپک

در بعضی موارد نیز تنها با تغییر فصل افراد دچار حساسیت های شدید می شوند. این افراد نیز می توانند از واکسن بهره مند شوند تا عوارض ناشی از آلرژی ها برای ایشان کاهش یابد.

واکسن آلرژی خوراکی

چگونگی تاثیر واکسن آلرژی بر بدن

در هر دو روش ایمونوتراپی آلرژی، عصاره ای از آلرژن مد نظر را وارد بدن می کنند. با ورود این آلرژن، سیستم ایمنی بدن شروع به تولید آنتی در برابر آن می کند. آنتی بادی ها به تقویت بدن در برابر آن  عامل حساسیت زا کمک می کنند. در گذر زمان و با تزریق مرتب واکسن آلرژی  طبق نظر متخصص، این مقاومت بیشتر می شود و دیگر آلرژی و حساسیت های مربوطه در بدن کاهش می یابد و به تدریج قطع می شود. گفتنی است در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا نوع آلرژن آنها خاص است، شاید زمان بیشتری برای اثر پذیری نیاز باشد. 

پس از اتمام دوره ای که بدن به فاز مطلوب برسد، واکنش به عوامل حساسیت زا کاملا تمام می شود و افراد دیگر به آلرژن ها حساسیت نشان نخواهند داد. 

ایمونوتراپی مناسب چه کسانی است؟

بسیاری از ما واکنش های حساسیت زا به عوامل طبیعی را تجربه کردیم اما برخی از افراد جدای از این واکنش های حساسیتی، مشکلات دیگری را نیز تجربه می کنند. برای اطمینان از اینکه به چه مواردی آلرژی دارید، می توانید تست آلرژی زیر نظر پزشک متخصص انجام دهید. در ادامه می توانید نظر دکتر یعقوب محبوبی اسکویی، فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی را درباره واکسن آلرژی مشاهده کنید.

00:47
truncate dir-rtl

واكسن آلرژى براى چه كسانى مناسب است؟

چند نمونه از حساسیت های آسمی عبارتند از:

این افراد برای کاهش حساسیت های شدید که دچار می شوند کاندیداهای مناسب دریافت واکسن آلرژی هستند.

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع