شماره های تماس (021) 26 70 20 70
(021) 26 70 37 70
ساعت کاری مطب شنبه الی پنجشنبه بجز یکشنبه ها۱۵:۰۰ الی ۲۱:۰۰
پنجشنبه ها ۱۲:۰۰ الی ۱۸:۰۰
آدرس مطب تهران، خیابان شریعتی، ،بین میرداماد وظفر
روبروی ایستگاه متروشریعتی،خیابان زیبا،پلاک60،طبقه دوم

علائم و نشانه های آلرژی به غذاهای دریایی

بسیاری از انواع غذاهای دریایی می توانند باعث واکنش های آلرژیک شوند. برخی از افراد فقط به ماهی، برخی فقط به صدف یا نرم تنان، و برخی ممکن است به انواع غذاهای دریایی حساسیت داشته باشند. 4 نفر از هر 5 نفر که مبتلا به آلرژی غذاهای دریایی هستند، این آلرژی را برای همیشه خواهند داشت و راه در مان قطعی برای آن وجود ندارد.

غذای دریایی

غذاهای آلرژی زا

آلرژی در اثر واکنش به پروتئین های خاص در غذاها ایجاد می شود که واکنش های آلرژیک می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

ماهی (با ستون فقرات)، از جمله سالمون، ماهی روغن، ماهی خال مخالی، ساردین، شاه ماهی، ماهی آنچوی، ماهی تن، قزل آلا

صدف (بدون ستون فقرات)، سخت پوستان: از جمله میگو و خرچنگ. نرم تنان مانند صدف، اختاپوس، ماهی مرکب، آبالون، راب دریایی(حلزون دریایی).

برخی از افراد فقط به ماهی، برخی دیگر فقط به صدف و برخی دیگر به هر دو گروه حساسیت دارند.

اگر به یک نوع غذای دریایی حساسیت دارید، نمی توانید پیش بینی کنید که آیا به هر نوع غذای دریایی دیگری حساسیت دارید یا خیر. تنها راه برای فهمیدن از طریق انجام آزمایش یا تجربه مصرف آن است.

علائم آلرژی به غذاهای دریایی

اکثر افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند علائم خفیفی دارند مانند:

کهیر

سوزن سوزن شدن در دهان

مقداری تورم در صورت، لب ها یا چشم ها

درد شکم، استفراغ یا اسهال

اما برخی از افراد دارای علائم خطرناک شوک آنافیلاکسی مانند:

مشکل در تنفس

تورم زبان یا سفتی در گلو

گرفتگی صدا، خس خس سینه یا مشکل در صحبت کردن

سرگیجه یا سقوط به دلیل افت ناگهانی فشار خون

اگر هر یک از این علائم خطرناک را داشتید فورا به پزشک مراجعه کنید.

اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید، علائم معمولاً در عرض چند دقیقه ظاهر می‌شوند، اما برخی از افراد (مخصوصاً آنهایی که به صدف، ماهی مرکب یا میگو حساسیت دارند) ممکن است تا ساعت‌ها بعد علائم را تجربه نکنند. این امر گاهی اوقات بعد از ورزش اتفاق می افتد.

تشخیص حساسیت به غذاهای دریایی

اگر مشکوک به آلرژی هستید، به پزشک خود مراجعه کنید، که می تواند آزمایشات پوستی یا خونی مناسب را برای شما انجام دهد و به شما کمک کند تا آلرژی های خود را بشناسید. پزشک شما همچنین می‌تواند در صورت لزوم یک (خودتزریق کننده اپی‌نفرین) EpiPen را برای مواقع اضطراری تجویز کند.

آلرژی به غذاهای دریایی پیچیده است. حتی در بین ماهی ها، گروه های مختلفی از ماهی ها وجود دارد و اگر به یک گروه از ماهی ها حساسیت دارید، ممکن است بتوانید ماهی های گروه های دیگر را با خیال راحت بخورید.

تست آلرژی که تحت نظارت پزشکی مناسب انجام می شود تنها راه تشخیص حساسیت به غذاهای دریایی خاص شماست.

از روش های آزمایشی که به صورت آنلاین یا در رسانه ها تبلیغ می شود خودداری کنید. تست هایی که غیر قابل اعتماد در نظر گرفته می شوند عبارتند از آنالیز مو، حرکت شناسی، ایریدولوژی، رفلکسولوژی یا انعکاس‌درمانی، تست های مواد غذایی سیتوتوکسیک.

چگونه از غذاهای دریایی اجتناب کنیم

اجتناب از پختن یا خرید غذاهای دریایی آسان است، اما مواد تشکیل‌شده از غذاهای دریایی به بسیاری از غذاهایی اضافه می‌شوند که ممکن است انتظار آن را نداشته باشید. برچسب روی غذاهای فرآوری شده یا بسته بندی شده را بررسی کنید. بدیهی است که کنسرو ماهی یا صدف منابع غذاهای دریایی هستند. سایر محصولات و آیتم های منو که باید مراقب آنها باشید عبارتند از:

سس هایی مانند سس صدف و سس ماهی (در بسیاری از غذاهای آسیایی استفاده می شود)

سس مارینارا (مورد استفاده در پاستا یا پیتزا)

خمیر ماهی

ذخیره ماهی

کراکر میگو و چیپس میگو

سوشی

سالاد سزار (که ممکن است شامل آنچوی باشد)

پیتزا (که ممکن است همراه با آنچوی یا دیگر غذاهای دریایی باشد)

روغن پخت و پز که قبلا برای پخت ماهی استفاده می شد

مکمل های ماهی یا روغن کریل

مکمل های گلوکزامین (که گاهی برای آرتروز استفاده می شود) از پوسته سخت پوستان ساخته می شوند و در صورت حساسیت به صدف ها مناسب نیستند.

سریشم ماهی یک افزودنی است که برای جلوگیری از کدر شدن آبجو و شراب استفاده می شود. این از مثانه ماهی ساخته شده است، اما مسئولین مربوطه معتقدند که احتمال ایجاد واکنش آلرژیک آنقدر کم است که از نظر قانونی نیازی به درج روی برچسب نیست.

تعداد کمی از مردم به قدری به هر نوع ماهی حساس هستند که می توانند به بخار تولید شده در هنگام پختن ماهی واکنش نشان دهند. این احتمال در کودکانی که آسم نیز دارند بیشتر است.

پاسخ

Call Now Button