شماره های تماس (021) 26 70 20 70
(021) 26 70 37 70
ساعت کاری مطب شنبه، یکشنبه، سه شنبه، چهارشنبه 08:00 الی 17:00
پنجشنبه ها 08:00 الی 12:00
آدرس مطب تهران، خیابان شریعتی، ،بین میرداماد وظفر
روبروی ایستگاه متروشریعتی،خیابان زیبا،پلاک60،طبقه دوم

آلرژی چشمی، مشکل شایعی است و زمانی اتفاق می افتد که چشم‌ ها به موادی به نام آلرژن ها واکنش می دهند. آلرژی چشمی به واکنش‌های التهابی در چشم  گفته می شود که در اثر برخورد و تماس با آلرژن‌های محیطی ایجاد و با عث التهاب و سوزش و قرمزی چشم ها می شود. این آلرژن های مخیطی ممکن است گرده گیاهان، شوینده‌ها، مواد شیمیایی، حشرات، قطرات چشمی و …  باشد که فرد بلافاصله بعد از تماس با آن احساس تغییرات در چشم و ناراحتی بنماید. چشم ها موادی به نام هیستامین آزاد می کنند که در نتیجه، پلک‌ ها و ‌مژه ها متورم‌ می شوند. ممکن است از چشم‌ها اشک بیاید و‌فرد احساس سوزش چشم داشته باشد. بر خلاف سایر انواع آماس های چشمی، آلرژی از فردی به فرد دیگر منتقل نخواهد شد. معمولا افرادی که مبتلا به آلرژی های‌چشمی می شوند، آلرژی بینی‌ به همراه خارش، آبریزش بینی و عطسه نیز دارند. این یک اختلال موقتی است که با آلرژی های فصلی در ارتباط می باشد. امکان بروز آلرژی های چشمی از طریق موی حیوانات، گرد و‌ غبار، دود سیگار و یا حتی مواد غذایی وجود دارد. در صورتی که امکان دوری از آلرژن‌ها‌ وجود نداشته باشد، آلرژی می تواند شدیدتر شود و علائمی‌ مانند سوزش، خارش و یا حساسیت به نور، ظاهر گردد.

آلرژی چشمی
آلرژی چشمی

علائم و نشانه های آلرژی های چشمی

آلرژی چشمی بیشتر با سوزش و قرمز شدن چشم ها همراه است، همچنین درموارد شدید تر می تواند با ایجاد تورم باعث ورم کردن چشم ها بشود. افرادی که دچار این نوع حساسیت هستند ممکن است که دچار ریزش اشک و ترشحات چشمی شوند. به طور کلی علائم هشدار دهنده آلرژی چشمی شامل موارد زیر است :

  • خارش
  • سوزش
  • قرمزی
  • بی‌قراری
  • سوراخی چشم
  • ریزش اشک
  • تورم پلک‌ها
  • ترشحات چشمی
  • حساسیت به نور

برای درمان آلرژی چشمی، شستشوی چشم با آب سرد، استفاده از قطره‌های مرطوب کننده، ضد التهاب و ضد حساسیت، برطرف کردن آلرژن و در برخی موارد مصرف داروهای خوراکی لازم است. البته پیش از هرگونه درمان، مشاوره پزشک خود را دریافت کنید.



در صورتی که آلرژی چشمی با آلرژی بینی همراه باشد، علائمی مانند آبریزش بینی‌ و یا عطسه نیز مشاهده خواهد شد. سردرد، سرفه و یا احساس خارش در گلو از دیگر علائم خواهند بود.

علت بروز آلرژی های چشمی

آلرژی، واکنش بدن به آلرژن ها است. زمانی که یک آلرژن با چشم‌ تماس پیدا می کند، برخی سلول های موجود در چشم، هیستامین و یا سایر مواد را آزاد می کنند.
این واکنش، منجر به بروز علائمی مانند قرمزی و خارش‌ چشم ها خواهد شد.
آلرژن‌ های موجود در هوا می‌توانند باعث بروز آلرژی های چشمی شوند. موادی از قبیل:
– گرده موجود در چمن و درختان
– ذرات گرد و ‌غبار
– کپک ها
– دود سیگار
واکنش های آلرژیک به عطر، مواد آرایشی و ‌یا داروها نیز می‌ تواند از جمله علل بروز آلرژی های چشمی باشند.
برخی افراد به نگه دارنده های شیمیایی موجود در قطره های چشمی نیز حساسیت نشان می دهند.
در برخی موارد، چشم‌ها می توانند در اثر تماس غیر مستقیم با آلرژن ها، ملتهب و‌ قرمز شوند.
برخی افراد الرژی چشمی را از‌ والدین خود به ارث می برند.
جهت درمان موثرتر، ابتدا باید چشم‌ ها از نظر عفونت و آماس بررسی شوند. آماس چشم به راحتی قابل تشخیص می باشد.
بیمار نیز باید سوابق پزشکی و‌ یا سابقه خانوادگی ابتلا به حساسیت را به پزشک اطلاع دهد.

درمان آلرژی های چشمی

هدف اصلی از درمان آلرژی های چشمی، محدود کردن و‌ یا خودداری از تماس با موادی است که منجر به بروز مشکل می شوند. اما شما باید این مواد را شناسایی کنید. در صورت لزوم، فوق تخصص آسم ‌و آلرژی، می‌تواند آزمایش خون و یا تست پوستی را جهت شناسایی آلرژن ها تجویز کند.

معمولا آلرژی چشمی معمولاً با داروهای ضد التهاب و ضد حساسیت درمان می شود. برخی از دارو های مورد استفاده عبارتند از:

  • قطره های چشمی ضد التهابی: این داروها برای کاهش التهاب و سایر علائم آلرژی چشمی مانند خارش، سوزش و قرمزی استفاده می شوند.
  • آنتی هیستامین ها: این داروها به عنوان یک داروی ضد حساسیت عمل می کنند و می توانند علائم آلرژی چشمی را بهبود بخشند.
  • قطره های چشمی مرطوب کننده: این داروها برای کاهش خشکی و سوزش چشم در اثر آلرژی چشمی استفاده می شوند که با عنوان اشک مصنوعی عرضه می شوند.
  • استفاده از سرم درمانی: در برخی موارد، سرم درمانی می تواند به عنوان یک درمان مؤثر برای آلرژی چشمی استفاده شود. این درمان معمولاً توسط پزشکان حرفه ای تجویز می شود.

علاوه بر این، ممکن است پزشک شما برای کاهش علائم آلرژی چشمی، شما را به مصرف داروهای دیگر نظیر داروهای ضد التهاب و ضد حساسیت دهانی نیز راهنمایی کند. در صورتی که علائم شما شدید باشد، پزشک ممکن است برای شما درمان های دیگری نظیر آمپول کورتیکواستروئیدی تجویز کند.

دوری از آلرژن ها

در صورتی که فرد به گرده حساسیت داشته باشد، توصیه می شود در فصل های گرده افشانی، از بودن در محیط بیرون تا حد امکان خودداری و یا از عینک استفاده کند.
بسته نگه داشتن پنجره ها و‌ یا استفاده از مرطوب کننده، چه در منزل و چه در خودروی شخصی از ورود آلرژن ها پیشگیری خواهد کرد.
در صورتی که گرد و‌ خاک علت بروز آلرژی و آماس چشمی باشد، باید از قرار گیری خاک بر روی پوست خودداری شود. توصیه می شود روکش رختخواب و‌ بالشت ها به طور مرتب با آب ولرم شسته شوند.
در صورتی که موی حیوان منبع آلرژی باشد، باید سعی کنید حیوان را بیرون از منزل نگه داری کنید. نباید اجازه ورود حیوان به اتاق خواب داده شود.
در نهایت، از مالیدن چشم ها باید خودداری شود، این کار باعث ناراحتی بیشتر چشم ها خواهد شد.

دکتر یعقوب محبوبی اسکوئی فوق تخصص آلرژی، آسم و ایمونولوژی بالینی با بهره گیری از بروزترین متدهای علمی دنیا به تشخیص و بهبود علائم آلرژی و آسم می پردازد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیش تر با شماره تلفن های 26702070-26703670 تماس حاصل نمایید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

درمان آلرژی چشمی با قطره و دارو

– اشک مصنوعی
قطره های اشک مصنوعی، به تسکین موقت کمک می کنند، چرا که آلرژن ها را از روی چشم برمی دارند. این قطره ها هم ‌چنین به بهبود خشکی چشم نیز کمک می کنند.

اشک مصنوعی در واقع یک محلول ضدعفونی کننده و مرطوب کننده است که با استفاده از آن می توانید چشم های خود را مرطوب کنید و به حالت طبیعی بازگردانید. آلرژی چشمی شامل التهاب و تورم چشم می شوند و ممکن است باعث خشکی و سوزش گردند. با استفاده از اشک مصنوعی، می توانید چشم خود را مرطوب کنید و از علائم خشکی و سوزش ایجاد شده کم کنید. همچنین، اشک مصنوعی می تواند از مواد آلرژی زا و دیگر ذرات مضر در چشمان شما جلوگیری کرده و باعث پاکسازی چشم ها شود. این محلول کمک می کند که علائم آلرژی به طور چشمگیری کنترل و مهار شود.هر چند که استفاده از آن بسیار ایده آل و مناسب است اما در هر صورت قبل از استفاده از اشک مصنوعی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.


– ضد احتقان‌ ها
ضد احتقان ها به کاهش قرمزی چشم ها کمک می کنند. در صورتی که این داروها حاوی آنتی هیستامین باشند، به تسکین خارش نیز کمک خواهند کرد. توجه داشته باشید که این قطره ها نباید بیشتر از دو تا سه روز استفاده شوند چرا که استفاده طولانی مدت می تواند باعث تشدید علائم شود.
– آنتی هیستامین های خوراکی
آنتی هیستامین های خوراکی، تا حدی می توانند به تسکین علائم مانند خارش کمک کنند. آنتی هیستامین ها معمولاً برای درمان آلرژی چشمی گزینه مناسبی هستند اما ممکن است مصرف آن ها در طول روز فرد را دچار خواب آلودگی نماید. اگر شرایط فرد به گونه ای باشد که درمان با آنتی هیستامین انتخاب شود می توان از انواع آن با توجه به دستور پزشک استفاده کرد. این داروها با کاهش علائم التهابی و آلرژیکی مانند خارش، سوزش و اشک ریزشی در چشم، کمک می کند که عوارض آلرژی چشمی از بین برود. آنتی هیستامین‌ها مانند لوراتادین، ستیریزین، دیفنیدرامین و سیتیریزین از داروهای معمول هستند که برای درمان این بیماری تجویز می شود. اما قبل از استفاده از هرگونه دارو، بهتر است با پزشک خود مشورت کرده و دستورالعمل‌های مربوط به مصرف دارو را رعایت کنید.


– کورتیکواستروئیدها
قطره های چشمی استروئیدی می توانند به درمان آلرژی های چشمی مزمن و شدید و رفع علائمی مانند خارش، قرمزی و‌ تورم کمک کنند. البته توجه داشته باشید که این داروها باید تحت نظر پزشک مصرف شوند.
Source: https://www.aao.org/eye-health/diseases/allergies

4 thoughts on “آلرژی چشمی

  1. حمیدسمیعی - شهریور ۲۷, ۱۴۰۰ در ۱۴:۵۹

    سلام باورکن من پانزده دکتر چشم رفتم بازم سوزش چشم دارم ایاقرص سیتریزن برای چشم تاثیر داره

    پاسخ
  2. نوروزی - اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۳

    سلام این افراد می توانند لنز طبی استفاده کنند؟ لنز طبی مخصوص چشم های حساس وجود دارد؟

    پاسخ
    • drmahboubi - شهریور ۱۳, ۱۴۰۱ در ۱۴:۴۰

      بهتر هست که مصرف نشه چون چشم در هر صورت دچار التهاب هست

      پاسخ
  3. مسعود - مرداد ۱۴, ۱۴۰۱ در ۲۲:۵۶

    سلام من هم سوزش چشم دارم .خیلی دکتر چشم رفتم و فایده نداشت.رفتم فوق تخصص آسم و ازم تست تنفس گرفتن و فهمیدم که آسم دارم .دکتر یه اسپری استنشاقی داد به نام budfoums .فکر کنم یه اسمی شبیه این داره .خیلی بهتر شدم.خدا را شکر

    پاسخ

پاسخ

سه × چهار =

تماس سریع