شماره های تماس (021) 26 70 20 70
(021) 26 70 37 70
ساعت کاری مطب شنبه الی پنجشنبه بجز یکشنبه ها۱۵:۰۰ الی ۲۱:۰۰
پنجشنبه ها ۱۲:۰۰ الی ۱۸:۰۰
آدرس مطب تهران، خیابان شریعتی، ،بین میرداماد وظفر
روبروی ایستگاه متروشریعتی،خیابان زیبا،پلاک60،طبقه دوم

علل اصلی حساسیت غذایی

علل اصلی حساسیت غذایی

چه افرادی به حساسیت غذایی مبتلا می شوند و چرا؟ در این مقاله قصد داریم درباره اینکه در صورت وقوع حساسیت غذایی چه اتفاقی می افتد و این که چه افرادی بیشتر در معرض خطر هستند صحبت کنیم. همچنین علل اصلی بسیاری از حساسیت های غذایی را توضیح می دهیم.

حساسیت غذایی چگونه اتفاق می افتد؟

سیستم ایمنی بدن هر گونه میکروب و باکتری یا ویروسی که می تواند باعث بیماری در فرد شود را شناسایی می کند و به آن حمله می کند. ولی گاهی اوقات سیستم ایمنی اشتباهاً به موارد بی ضرر نیز حمله می کند.
آلرژی غذایی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به پروتئین موجود در غذاها حمله می کند. بدن انسان پروتئینی را تولید می کند که به نام آنتی بادی شناخته می شود و بر علیه آلرژن های غذا می جنگد.

دکتر یعقوب محبوبی اسکوئی فوق تخصص آلرژی، آسم و ایمونولوژی بالینی با بهره گیری از بروزترین متدهای علمی دنیا به تشخیص و بهبود علائم آلرژی و آسم می پردازد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیش تر با شماره تلفن های 26702070-26703670 تماس حاصل نمایید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

روند آلرژی غذایی

زمانی که فرد مبتلا به آلرژی غذایی، غذا یا نوشیدنی خاصی را می خورد و یا می آشامد، بدن وی آنتی بادی هایی بر علیه آلرژن های غذا تولید می کند. این فرایند مواد شیمیایی خاصی را آزاد می کند و این مواد باعث واکنش آلرژیک می شوند. از جمله علائم و نشانه های واکنش آلرژیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– خارش
-قرمزی پوست
– اختلال در تنفس
– از هوش رفتن در موارد شدید تر

علل اصلی حساسیت غذایی

علل اصلی حساسیت غذایی

مواد غذایی آلرژی زا

اگر به برخی غذاها حساسیت شدید دارید، حتی تنفس این مواد غذایی یا لمس آن ها با پوست بدن هم می تواند سرآغاز واکنش آلرژیک باشد. افراد می توانند به هر ماده غذایی حساسیت داشته باشند ولی هشت ماده غذایی شناخته شده است که بیشترین میزان حساسیت را در انسان ها ایجاد می کند:
– شیر
– تخم مرغ
– بادام زمینی
– سویا
– گندم
– ماهی
– صدف
– آجیل درختی
احتمال دارد که بدن برخی افراد آنتی بادی بسازد ولی این مورد به واکنش آلرژیک منتهی نشود. برخی افراد به انواع خفیفی از آلرژی غذایی مبتلا می شوند در حالی که برخی دیگر به انواع شدیدتر و مرگ بارتری از آلرژی مبتلا می شوند.

علت آلرژی غذایی

تمامی علل آلرژی غذایی شناخته شده نیست ولی محققان بر این باورند که ترکیبی از علل محیطی و مسائل ژنتیکی می تواند بر این عارضه تاثیر گذار باشد. در صورتی که سابقه خانوادگی آلرژی غذایی وجود داشته باشد، احتمال ابتلای دیگر اعضای خانواده بیشتر می شود. در صورتی که فرد به آلرژی غذایی مبتلا باشد احتمال ابتلا به اگزما، تب یونجه(آلرژی فصلی)و آسم نیز افزایش می یابد.
برخی اوقات آلرژی غذایی به حدی بالا می رود که حتی تنفس آن از طریق هوا و تماس پوستی می تواند شروع کننده آلرژی باشد. برخی محققان بر این باورند که باکتری موجود در معده به نام میکروبیوم می تواند در ایجاد این حساسیت نقش داشته باشد.

فاکتورهای خطرزا برای حساسیت غذایی

– سن و سال – کودکان کم سن و سال نسبت به بزرگسالان بیشتر به حساسیت دارویی مبتلا می شوند ولی حساسیت غذایی در هر سنی می تواند شروع شود.
– سابقه خانوادگی – در صورتی که والدین یا خواهر و برادر به حساسیت غذایی مبتلا باشند احتمال بروز آلرژی در دیگر افراد خانواده بالا می رود.
– ابتلا به دیگر آلرژی های غذایی
– ابتلا به دیگر بیماری های آلرژیک مانند اگزما و رینیت آلرژیک
منبع : https://www.foodallergy.org/life-with-food-allergies/food-allergy-101/what-causes-food-allergies

پاسخ

یک × چهار =

Call Now Button